Андрій Цаплієнко Журналіст

Сергій Сиротенко - загиблий на Донбасі герой, якого ми маємо пам'ятати

Великі перемоги складаються з маленьких. Справжніми героями виявляються ті, хто зазвичай уникає телеоб‘єктивів.

Позивний хлопця, першого праворуч на цьому фото, не надто зухвалий. Не «Дракон» якийсь і не «Бізон», і навіть не «Перший», - а «Третій». Він дуже не хотів давати мені інтерв’ю та відбувся короткими, простими фразами. Це сталося вже після того, як була зроблена ця світлина.

Якось «Третій», сидячи в зруйнованому будинкові, що за нами, сказав друзям: «Пригадуєте, сєпари кинули БМП. Добре було б його забрати». Та легко сказати «забрати». Бронемашина із прапорцем «Новоросії» стояла в сєпарській частині Широкиного. Де прострілюється кожен сантиметр. Без перебільшень.

«Третій» розробив просту та вишукану операцію. З ним пішли «Авер» і «Вокер». Хлопці спочатку витягли з «бехи» боєкомплект. А згодом, неймовірно ризикуючи, вивезли й саму ворожу бронемашину. Пам‘ятаю, тривали сварки, кому, якому підрозділові, вона, ця російська машина, належатиме. І досі не знаю, чим вони увінчалися. Як би там не було, успіх цієї маленької операції додав куражу решті «донбасівців».

«Все недарма», - ніби казала трофейна машина. - «Я була їхня, а тепер ваша. І Широкине теж буде вашим». Згодом так і сталося. А минулого тижня «Третій» загинув. Під Мар‘їнкою. Позавчора з ним попрощались в рідних Черкасах. Міського голову на прощанні не бачили.

Не знаю, де наразі катається ця трофейна «беха», але, на місці тих, хто зараз на ній розсікає, я б взяв білу фарбу і вивів на її зеленій броні ім‘я та прізвище. «Сергій Сиротенко». Так насправді звали цього мовчазного героя, крайнього праворуч на колективній світлині. Щоби пам‘ятали.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: