Віктор Шлінчак Голова правління Інституту світової політики. Засновник «Главкома»

Даєш «об’єднання опозиції»! Кличко звинувачує Тимошенко у брехні

Поки український істеблішмент займався обговореннями останніх кадрових змін, Віталій Кличко, який вважає себе опозиціонером, серйозно «наїхав» на «політичну полонянку» і лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко. Де-факто голова партії «УДАР» звинуватив ЮБТ… у брехні.

Поки український істеблішмент займався обговореннями останніх кадрових змін, Віталій Кличко, який вважає себе опозиціонером, серйозно «наїхав» на «політичну полонянку» і потенційного союзника - лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко. Де-факто голова партії «УДАР» звинуватив ЮБТ… у брехні.

Цитуємо за УНІАНом:

«Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко вважає, що головною рисою українського політика має стати чесність, бо саме цієї якості сьогодні вимагає суспільство. Про це він заявив під час зустрічі з учасниками Програми стажування у Верховній Раді та органах виконавчої влади, повідомили УНІАН у прес-службі партії «УДАР».

За словами В.Кличка, нинішні політики навчилися вправно маніпулювати словами та видавати бажане за дійсне. «Маленький приклад: коли я чую від деяких діячів про те, що хтось з них щоранку бігає по 10 кілометрів, а хтось пропливає щодня п’ять кілометрів – я дуже дивуюся. Бо я знаю: якщо я пропливу два кілометри – після цього треба принаймні годину для відновлення сил. І щодня плавати такі дистанції навряд чи можливо. Ось так з маленької брехні народжується велика. Вважаю, що такі люди мають піти, а українська політика – нарешті стати чесною», – зазначив В.Кличко».

Не знаю, у якій інституції Віталію Володимировичу писався цей спіч, але камінь в город Тимошенко полетів. Для тих, хто забув про пробіжки Юлії Володимирівни на 10 кілометрів, можу порадити прочитати ряд її інтерв’ю, у яких вона нахвалює свою спортивну форму: «У мене ніколи не було бажання дивитися серіали і слухати шансон, навіть у вільний від роботи час. Можу сказати, що у мене зараз є час для того, щоб вранці бігати свої 10 км, і роблю це з задоволенням».

А минулого року в мережі Інтернет навіть з’явилося відео, на якому було видно, як Юлія Тимошенко з охоронцем здійснюють пробіжку.

Про це відео Кличко навряд чи не знав. А ті, хто писали йому виступ, про це обов'язково пам'ятали. Пробіжка - це лише привід нагадати БЮТу, що «УДАР» буде іншим, а, значить, їм не по дорозі. Вислів про 10 кілометрів - це не просто сумнів у можливостях Тимошенко подолати таку дистанцію, це в першу чергу знак неповаги до потенційних союзників.

Слова Віталія Кличка виглядають не як несвідомий і непродуманий експромт, а як чітко посланий сигнал: мовляв, не вірте Юлі! У ситуації, коли лідер «Батьківщини» перебуває в колонії і не може публічно відповісти на випад, це прозвучало аж надто цинічно, чи не так? А коли Тимошенко закликає до об'єднання опозиційних сил, то заяву кличка можна оцінювати ще й як плювок в обличчя.

Що це: нездатність домовитися з «іншою опозицією», чи елементарний «прокол команди»? Та за такі речі (я маю на увазі конфлікт всередині опозиції) влада має виписати Кличку премію! Навіть попри те, що натяк на щоденні запливи на 5 кілометрів стосувався Віктора Януковича.

Коротке резюме: Кличко звинувачує і Януковича і Тимошенко в одному й тому ж. По-суті, називає їх брехунами. З понеділка чекатимемо продовження. Адже БЮТ не омине нагоди нагадати і Віталію про щось душевне.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: