Віктор Шлінчак Голова правління Інституту світової політики. Засновник «Главкома»

До Дня Росії - про українське сало

Сьогодні з нагоди свята російських солдат нагодують борщем і пловом

Сьогодні з нагоди свята російських солдат нагодують борщем і пловом. Принаймні, таке повідомляє російський «Інтерфакс». А чим смакуватимуть російські можновладці зазвичай залишалося великим секретом. Спробую відкрити таємницю. Виявляється, найбільшими делікатесами у Москві є українські продукти, за збір яких для російської еліти відповідає особисто посол РФ в Україні Михайло Зурабов. Саме він координує відправку до Москви дипломатичною поштою сотень кілограм м'яса, ковбаси та сала, а також горілки, вершкового масла і київських тортів. Зазвичай ці продукти перевозять посольським мікроавтобусом марки «Мерседес-Бенц» (за даними прикордонників, дипломатичне авто має номерні знаки D001185).

Адресатами «зурабовських посилок» є міністр закордонних справ Лавров, директор ФСБ Бортников і навіть прес-секретар Путіна Пєсков. Крім того, постійно передачі з України отримують рпадники Путіна Сурков та Ушаков, керівники адміністрації президента Володін, Громов та Вайно, віце-прем'єр Шувалов, директор Федеральної міграційної служби Ромодановський, директор Федеральної служби охорони Муров та ряд інших чинів, рангом менше.

Найцікавіше, що після призначення у квітні 2015 року Амазана Кульмухаметова спеціальним представником РФ у тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації в Україні, обсяг продуктових постачань лише збільшився. По моїй інформаціїї, до списку отримувачів «гуманітарної допомоги» були додані ще керівники ГРУ ГШ Збройних сил РФ, включаючи нового начальника воєнної розвідки генерал-полковника Шляхтурова та його заступників.

А поки керівники російської розвідки насолоджуються українським салом, два їхніх бійці - Єрофєєв та Александров, намагаються доказати усьому світові, що вони не «відпускники» і не звільнялися з лав ЗС РФ.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: