Віктор Шлінчак Голова правління Інституту світової політики. Засновник «Главкома»

Чому прем'єр Турчинов був би кращим для Порошенка і для країни, ніж прем'єр Гройсман

По-перше, з раціональної точки зору.

По-перше, з раціональної точки зору. На Турчинова з першого ж його дня перебування на робочому місці не дозволила б собі "гнати" Юлія Володимирівна. Що дало б можливість хоча б розвернути роботу уряду.

По-друге. Що Турчинов, що Гройсман - фігури, до яких на Заході ставляться майже однаково. Тому зважати на міжнародне сприйняття зараз не доводиться. Хай покажуть себе в роботі. А Захід просто хоче вирішення кризи для початку.

По третє, якщо на Турчинова можна було б "списувати" (за домовленістю) хоч якісь огріхи, то помилки Гройсмана будуть сприйматись виключно як помилки Порошенка.

По-четверте. Турчинов має свою групу в Верховній Раді (хоча й у складі "Народного фронту"). Тоді як Гройсман має підтримку частини БПП лише завдяки Президентові. І не має підтримки частини БПП теж завдяки Президентові.

По-п'яте, управлінський досвід Турчинова на державному рівні набагато сильніший (як на мене), ніж у Гройсмана, який ще "скользить" на столичних паркетах.

По-шосте, Гройсман демонструє великі амбіції і багато метушні, а Турчинов, впевнений, може спокійно стати "цементувальником" коаліції навколо своєї персони, при цьому не намагаючись конкурувати з Президентом за впливи всередині однієї фракції.

І якщо на наступному тижні Рада випадково "провалить" Гройсмана і висуне Турчинова, це виглядатиме логічно.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: