Віктор Небоженко Політолог, соціолог

Макрон і Байден хочуть обманути Путіна

Захід може гарантувати Путіну лише місце обвинуваченого в суді з військових злочинів у Гаазі

Макрон переплутав особисту гарантію президенту Росії Путіну, який розв'язав війну, та безпеку Росії

Перед Новим роком лідери Заходу все заметушилися. Тимчасовий військовий баланс сил між Україною та Росією на фронті вони хочуть перетворити на довгу паузу та підставу для переговорів чи перемир'я.

Так, на зустрічі з президентом США Байденом французький президент Макрон заявив, що «потрібно подумати, як гарантувати безпеку Росії».

По-перше, у світі після агресії путінської Росії проти України зруйновано міжнародні регулятори типу ООН і зруйновано інститут міжнародних гарантій – ніхто нікому не вірить. Згадаймо хоча б долю Будапештських гарантій ядерної безпеки країн Заходу Україні.

По-друге, французький президент Макрон переплутав особисту гарантію президенту Росії Путіну, який розв'язав війну та безпеку Росії як країні-агресору.

Реально, Захід може гарантувати Путіну лише місце обвинуваченого в суді з військових злочинів у Гаазі, а не спокійне життя на Алтаї чи Нікарагуа.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: