Ярослав Коцюба Експерт- релігієзнавець

Путін живе у вигаданій реальності

Кінець СРСР став результатом інтелектуальної деградації та тупості еліт. Схоже сучасна Росія йде по тому самому сценарію
фото з відкритих джерел

Лідер РФ переконаний, що у нього «багато однодумців» у світі

Більше двадцяти років російські видавництва продукують низькопробну інтелектуальну літературу. Саме Росія поширювала на ринки колишнього СРСР книги, які непрямо, а й то відверто, пропагували нацизм. Величезна кількість видань були присвячені альтернативній історії, захопленню сталінськими репресіями, тоталітаризмом та звірствам НКВС.

Окремо в цьому ряду стоїть антисемітська література, що знаходила вдячного читача серед російської православної публіки, яка перебуває в перманентному есхатологічному очікуванні.

Перекладні твори також мали ідеологічне спрямування: вибиралися праці антиєвропейського та антиамериканського змісту, авторами яких були західні маргінали, ліваки або націоналісти. Тобто формувалося уявлення про «загниваючий колективний Захід».

Сьогодні Путін переконаний, що у нього «багато однодумців» у світі, які «бояться сказати правду». Свого часу так думали радянські вожді, що жили у вигаданій реальності. Кінець СРСР став результатом інтелектуальної деградації та тупості еліт, яка нині спостерігається в РФ. Будь-який «езотеризм» влади кінчається крахом. І сучасна Росія цьому не є винятком.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: