Юрій Богданов радник Голови у Дніпропетровській ОДА

Вибори у США. Чому Гарріс випереджає Трампа у зборі коштів?

У серпні Гарріс зібрала втричі більше грошей ніж Трамп
колаж: glavcom.ua

Хто донатить кандидатам у США?

Вибори у США: гроші. Хто донатить кандидатам? Яка динаміка?

Хоча соціологічні опитування показують, що змагання між Гарріс і Трампом залишається напруженим, Гарріс випередила Трампа у зборі коштів.

У серпні Гарріс зібрала втричі більше грошей ніж Трамп. За місяць її кампанія отримала $361 мільйон, тоді як Трамп витратив на $32 мільйони більше, ніж зібрав ($130 мільйонів).

Це стало результатом початку дорогої рекламної кампанії, спрямованої на зупинення зростання популярності Гарріс. За результатами серпня Демократична партія накопичила $109 млн резервів.

За рахунок чого у Гарріс така перевага?

  • Перше – беззаперечна перевага у малих донатах. Я вже писав про це отут. Після зняття Байдена вона отримала величезну підтримку у рядових виборців демократів, у той час як Трамп втратив більшість своїх дрібних донорів. Маргіналізація електорату вона така.
  • Друга – великі донори теж набагато більш прихильні до Гарріс. Тоді як Трамп вимушений спиратися на підтримку традиційних нафтовиків (якої недостатньо) і шукати нові галузі, такі як криптовалюти.

Гарріс підтримують фінансова індустрія, технологічні компанії та Голлівуд. Її вже підтримали співзасновник Facebook Дастін Московіц ($3 млн), співзасновник Netflix Рід Гастінгс та співзасновник Ripple Labs Кріс Ларсен. Сюди ж йдуть ще купа представників венчурного капіталу та технологічних стартапів.

  • Третє – повʼязане з першим – Каліфорнія. Рідний штат Гарріс, забезпечує їх мережу донорів, де кандидатка організовує різноманітні заходи для збору коштів.
  • Четверте – майже беззаперечна підтримка Гарріс у Голлівуді.

Це все і проявилося у серпні, забезпечивши трикратний розрив. Але давайте деталізуємо.

Внески для Гарріс. У серпні Камала Гарріс отримала суттєву фінансову підтримку від донорів Волл-стріт, Кремнієвої долини та Голлівуду. Серед головних донорів Гарріс:

  • Фінансові гіганти: Брюс Карш (Oaktree Capital Management), Роберт Ставі (Bessemer Venture Partners), Садек Вахба (I Squared Capital).
  • Зірки Голлівуду: Скарлетт Йоханссон, Френсіс Макдорманд, Мейем Бялік (зірка «Теорії великого вибуху» і популяризаторка науки) тощо.
  • Засновники відомих брендів: Стейсі Бендет (Alice + Olivia) та Ребека Хессель Коен (LoveShackFancy).

Внески для Трампа. Трамп отримав фінансову підтримку від нових джерел, включаючи криптоіндустрію, яку він активно приваблює. Серед головних донорів:

  • Ілон Маск: зробив свій найбільший внесок на користь Республіканської партії – $289,100 для підтримки кандидатів у Конгрес США від Республіканської партії. Від прямого фінансування Трампа Маск поки утримується.
  • Хедж-фонди та бізнесмени: Марк Андрессен (Andreessen Horowitz), Томас Петерффі (Interactive Brokers), Едвард Глейзер (власник Tampa Bay Buccaneers), а також мільярдерка Діана Хендрікс (будівельний сектор), яка зробила внесок у $10 мільйонів на підтримку MAGA Inc.

Майбутнє кампаній. Камала Гарріс та її головний передвиборчий фонд Future Forward PAC виділили $421 мільйон на рекламу до Дня виборів, що вдвічі перевищує $216 мільйонів, зарезервовані для кампанії Трампа та його MAGA Inc. Поточна динаміка витрат вже робить ці вибори одними з найдорожчих в історії.

Читайте також:

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Росіяни використали нову тактику – агенти облаштували спостережний пункт в орендованій квартирі київської багатоповерхівки
Резонансне затримання грушників-навідників. Мова реально йде про сотні врятованих життів
Кандилатка в президенти від Демократичної партії США Камала Гарріс і президеньт США Джо Байден. 19 серпня 2024 року
Для Камали Гарріс розпочався найважчий етап: підсумки з'їзду Демократичної партії США
AGM-158 JASSM може бути переданий ЗСУ
Україна може отримати американські високоточні ракети AGM-158 JASSM – Reuters
Журнал Time зобразив Трампа на гольф-карі, який збився з курсу
Журнал Time показав нову обкладинку після дебатів Трампа та Гарріс (фото)
Міністерство юстиції США заявило, що чотирьох активістів визнали винними у змові з метою діяти як незареєстровані агенти на користь Росії
Діяльність в інтересах Росії. У США суд визнав винними чотирьох активістів
Трамп-молодший та Кеннеді-молодший закликають до «деескалації конфлікту» шляхом прямих переговорів США та Росії
Злякалися ядерних погроз Путіна: оточення Трампа вимагає переговорів між США та РФ
Трамп підтвердив, що його життю наразі нічого не загрожує
Байден взявся рятувати Трампа після другого замаху
За даними досудового розслідування, виїзду Бардаченка посприяв на той час голова ОДА Валентин Резніченко
Мама ексзаступника Єрмака та інші… Кого під час війни вивозив з України батько водія колишнього голови ОДА
Трамп назвав близько 60% американських євреїв «дурнями»
«Ізраїль припинить своє існування». Трамп зробив несподівану заяву
Дата публікації новини: