Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Двох митрополитів Московського патріархату викликали «на ковьор»

Історія повторюється?

Історія повторюється?

2 жовтня 2009 р. в Лаврі відбулося перше спільне засідання двох комісій, УПЦ МП та УПЦ КП, з підготовки до діалогу. Надихаюча і знакова подія, яку з ентузіазмом зустріли у суспільстві.

А 9 жовтня, рівно за тиждень, Синод РПЦ з гучним лязкотом поховав щойно розпочатий процес, демонстративно відкликавши архімандрита Кирила Говоруна, ключову особу діалогу з боку МП, з посади глави відділу Зовнішніх відносин УПЦ МП та фізично виславши його в Москву на фіктивну посаду в учбовий комітет.

Після такого демонстративного покарання весь процес діалогу з боку МП вмить зачах...

Сьогодні історія може повторитися - двох митрополитів МП з Рівненської області, які 13го листопада підписали Меморандум про єдину Церкву, викликали «на ковьор» в Митрополію - явно не для похвали. Цікаво - чи зламають їх нинішні керівники Митрополії, чи змусять зректися Меморандуму - «заради миру в УПЦ»? Чи будуть, як колись Горбачьов Єльцину, внушать - «Борис, ты не прав»?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: