Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Коли буде оголошено дату Об‘єднавчого собору

Замість ширення чуток - краще помоліться Богу за успіх доброї справи

1. Дата Собору буде оголошена офіційно. Доки вона офіційно не оголошена - по суті дати немає. Так само, як проект Томосу був давно підготовлений - але документом він стане лише після офіційного ухвалення і поширення.

2. Різні джерела, особливо засоби московської дезинформації в Україні, наполегливо поширюють чутки про дату Собору лише з однією метою: якщо з якихось причин саме в поширену ними дату Собор не відбудеться, бо процес підготовки ще триватиме - створити цунамі «зради».

Цю технологію з десяток разів вже було використано дотепер. Пам‘ятаєте? - «Синод перенесено», «представники Константинополя відмовилися їхати в Україну», «Томосу не буде», «українське питання відклали».

Тож не треба сіяти безпідставні очікування - щоби потім так само безпідставно не ширилася «зрада».

3. Вінець вдягають на голову, а не взувають на ноги. Оголошення дати Собору означатиме, що підготовчий процес завершено. А зараз підготовка триває - хоч і не просто, але з позитивною динамікою, з тверезим баченням з боку ключових осіб та з їхнім об‘єктивним бажанням якомога швидко досягти успішного завершенння - Томосу про автокефалію.

Тож замість ширення чуток - краще помоліться Богу за успіх доброї справи. І за напоумлення тих, хто зараз їй перешкоджає.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: