Штепа не з’явилася у суд щодо її справи

Штепа не з’явилася у суд щодо її справи
Екс-мер Слов'янська Неля Штепа

Штепа відмовилася заходити до суду через нібито загрозу її безпеці

Судове засідання у справі колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі, призначене на вівторок, 19 грудня, не відбулося через неявку підсудної. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

«Не з'явилася підсудна. Сторона захисту повідомила, що Штепа вважає, що в приміщенні суду їй загрожує небезпека, тому відмовилася заходити до будівлі», - йдеться в повідомленні.

Наступне засідання суду призначене на  9 січня.

Раніше Ленінський райсуд Харкова продовжив Штепі міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Штепа, яку звинувачують в пособництві терористам «ДНР», перебувала у Харківському слідчому ізоляторі протягом трьох років. Її затримали 11 липня 2014 року, а вже 14 липня обрали запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Міра запобіжного заходу протягом всіх трьох років продовжувалася.

Справа Штепи розслідується за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України). Штепу звинувачують у сепаратизмі, сприянні проведенню псевдореферендуму 11 травня 2014 р. в Донецькій області та створення сприятливих умов для діяльності бойовиків «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: