Українські прикордонники цьогоріч затримали понад 3000 нелегальних мігрантів

Українські прикордонники цьогоріч затримали понад 3000 нелегальних мігрантів

Порівняно з минулим роком число затриманих нелегальних мігрантів збільшилося на 20%-30%

Українські прикордонники з початку року затримали понад 3000 нелегальних мігрантів, що майже на 30% більше проти минулого року.

Про це заявив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

«Порівняно з минулим роком число затриманих нелегальних мігрантів збільшилося на 20%-30%. Збільшення потоків нелегальної міграції спостерігається через канали легального в’їзду в Україну - аеропорти, автомобільні пункти пропуску. Іноземці цієї категорії прибувають у нашу країну нібито не маючи намірів прямувати до ЄС, а згодом прикордонні підрозділи затримують їх на західних ділянках кордону – у Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях», - сказав Цигикал.

За його словами, більшість із них поза пунктами пропуску намагались потрапити до країн Євросоюзу.

«Найбільше серед затриманих нелегалів на «зеленій» ділянці кордону фігурували громадяни В’єтнаму, Бангладеш, Шрі-Ланки, Туреччини, Пакистану, Марокко, Іраку, Індії та Молдови. Всього з початку року співробітники прикордонного відомства затримали понад 3 тисячі нелегалів», - зазначив Цигикал.

За його словами, під час прикордонного контролю в пунктах пропуску співробітники Держприкордонслужби відмовили у в’їзді на територію України понад 4,2 тисячам потенційним нелегальним мігрантам.

«Переважно це громадяни Молдови, РФ, Іраку, Туреччини, Таджикистану, Нігерії, Лівії, Грузії, Азербайджану та Індії», - сказав Цигикал.

Нагадаємо, з початку дії воєнного стану прикордонники не пропустили в Україну понад 1,5 тис. громадян Російської Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: