В Україні на мінах підривається більше людей, ніж у Сирії й Афганістані — ЗМІ

В Україні на мінах підривається більше людей, ніж у Сирії й Афганістані — ЗМІ
Фото з відкритих джерел

З початку війни в Україні 1796 людей стали жертвами розриву наземних мін

Масові мінування на сході України поставили її в число найбільш небезпечних для мирних жителів районів світу. Про це повідомляє The Washington Post.

За оцінками організації Halo Trust, гуманітарної організації по розмінуванню, наземні міни викликали 1 796 жертв на сході України — з них 238 цивільних осіб загинули і ще 491 отримали поранення  з початку війни в 2014 році.

im-0909

Східна Україна «швидко стає однією з найбільш замінованих областей в світі», — сказав нещодавно заступник голови гуманітарних місій ООН Урсула Мюллер.

Міжнародні групи з розмінування кажуть, що вони витягли понад 600 наземних мін, касетних боєприпасів і інших боєприпасів — і виявили щонайменше 145 небезпечних об'єктів у державних районах.

Військова і державна аварійна служба України також наймає саперів: після нещодавньої операції армія заявила, що вона отримала 1,806 вибухових предметів з 154 акрів землі — понад 11 на акр.

Але критики кажуть, що зусилля держави є символічними: обладнання застаріло, а ймовірно розміновані області ще не очищені та не позначені  належним чином.

«Крім того, немає центральної бази даних, яка полегшує  розмінування, адже це дорогий, неефективний і кропіткий процес збору інформації з різних джерел — лікарень, правоохоронних органів, місцевих жителів», — йдеться у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: