Убивство Окуєвої: Осмаєв заперечив, що вони самі відмовилися від охорони

Убивство Окуєвої: Осмаєв заперечив, що вони самі відмовилися від охорони
Адам Осмаєв у лікарні
Фото: Цензор.НЕТ

Правоохоронці попереджали Окуєву і Осмаєва, що охорона буде три місяці

Командир батальйону імені Джохара Дудаєва Адам Осмаєв заперечує, що вони з Аміною Окуєвою відмовилися від охорони. Про це він сказав в інтерв’ю Цензор.НЕТ, яке відбувалося в лікарняній палаті.

На прохання прокоментувати заяву Нацполіції про те, що вони відмовилися від охорони, Осмаєв повідомив: «Насправді це було не так. Нас просто попередили, що охорона буде лише до певного часу. (Попередили. - ред.) наші ж охоронці. Сказали, що керівництво їм сказало, що охорона буде до такого-то часу - по-моєму, три місяці. І якісь папери, звичайно, ми підписували, що згодні з цим. Ми і так вдячні, що хоч стільки охороняли. Тому що ми розуміємо, що державі сьогодні складно усіх охороняти».

Як пояснив Осмаєв, справа в тому, що це питання погано врегульовано в Україні із законодавчого погляду.

«Десь надається охорона МВС, десь СБУ, десь ще чиясь охорона. Гроші на це відомства беруть із власних бюджетів. Це незаплановані витрати. І досить дороге задоволення, по-перше. А по-друге, людей не вистачає насправді. А закону, наскільки я знаю, про захист свідків немає. Зараз Антон Геращенко хоче пролобіювати такий закон і назвати його на честь Аміни Окуєвої», - розповів він.

Біля його палати зараз перебувають двоє озброєних охоронців.

Нагадаємо, 30 жовтня ввечері автомобіль, в якому їхала доброволець АТО Аміна Окуєва, був обстріляний на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. Внаслідок отриманих поранень Аміна загинула, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення.

Нардеп Ігор Мосійчук заявив, що його помічниця Окуєва була убита пострілом в голову.  

Унаслідок збройного нападу, в якому загинула Окуєва, її чоловік Осмаєв отримав кульове поранення в ногу.

Слідчі розповіли, що по автомобілю Аміни Окуєвої злочинці випустили півтора десятка куль, п’ять з них влучили в активістку.

Раніше Осмаєв заявив, що розраховує на успішне завершення розслідування щодо убивства Окуєвої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: