Вибух біля будинку депутата у Конотопі: Поліція затримала можливого замовника

Вибух біля будинку депутата у Конотопі: Поліція затримала можливого замовника
Наслідки нападу 22 серпня 2018 року
Фото: sumypost.com

Поліція заявила, що знайшла одного з підозрюваних у нападі на депутата

На Сумщині правоохоронці затримали колишнього радника міського голови за підозрою у вчиненні хуліганства та в незаконному зберіганні боєприпасу. Про це інформує відділ комунікації поліції Сумщини.

За його даними, йдеться про інцидент, що стався 22 серпня 2018 року близько 00 годин 50 хвилин у м. Конотоп. Тоді на подвір’я депутата невідома особа кинула гранату РГД-5, внаслідок чого було пошкоджене майно власника. У ході проведеного слідства здобуто достатньо доказів того, що одним із замовників даного злочину є тодішній радник міського голови, зокрема він передавав виконавцю гранату, яка була використана під час вчинення злочину.

За результатом спецоперації в суботу, 12 січня 2019 року, колишнього радника міського голови затримано у власній квартирі безпосередньо під час передачі йому іще однієї гранати Ф-1 місцевим жителем. На даний час тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України.

Місцевого жителя також затримано в порядку ст. 208 КПК України, встановлюється кваліфікація його дій.

Затримання колишнього радника відбулося працівниками слідства та карного розшуку ГУ НП області спільно зі співробітниками прокуратури та Управління СБУ в Сумській області за оперативного супроводу спецпідрозділу КОРД.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: