Голова Держкіно назвав найбільш недооцінений український фільм, що вийшов на екрани у 2018-му

Голова Держкіно назвав найбільш недооцінений український фільм, що вийшов на екрани у 2018-му
Українсько-французько-ісландський фільм у 2018 році став лауреатом безлічі міжнародних кінофестивалів (в тому числі, отримав три нагороди Каннського фестивалю)

Найбільш недооціненим українськими глядачами наразі є фільм «Гірська жінка: на війні», - Іллєнко

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко вважає найбільш недооціненим українськими глядачами фільм Бенедикта Ерлінґссона «Гірська жінка: на війні». Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Іллєнка, це фільм, на який американці купили права для створення рімейку, де головну роль виконуватиме Джоді Фостер, яка також зрежисує картину. 

«Це українсько-французько-ісландський фільм, що у 2018 році став лауреатом безлічі міжнародних кінофестивалів (в тому числі, отримав три нагороди  Каннського фестивалю). Фільм подорожував по цілому світу, йшов у прокаті майже у всіх європейських країнах, а також в Америці», - говорить Іллєнко. 

Проте, за словами голови Держкіно, стрічка виявилася не форматом для українського кіноглядача, бо це не підліткове кіно і не «попкорнове».

«Хоча я не можу сказати, що це не «відбитий» артхаус. Це кіно з цілком зрозумілою структурою і сюжетом, воно доволі цікаве. Стрічка була в прокаті у серпні. Її промо будувалося, виходячи з очікувань щодо касових зборів. Та ми навіть не дотягнули до того, чого очікували. Дуже прикро, бо це дуже хороший фільм», - вважає Пилип Іллєнко.

Як повідомлялося, в Україні бум кіно: 10 найкасовіших фільмів 2018-го і найочікуваніші прем'єри нового року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: