Кабмін схвалив проект указу президента про премію «Українська книжка року»

Кабмін схвалив проект указу президента про премію «Українська книжка року»

Цього року на здобуття премії були подані 145 книжкових видань

Кабінет міністрів на засіданні схвалив проект указу глави держави «Про присудження щорічної премії Президента України «Українська книжка року», підготовлений Держкомтелерадіо.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Цього року на здобуття премії були подані 145 книжкових видань.

Комітет зі щорічної премії розглянув усі пропозиції та ухвалив рішення присудити премію у номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» книжковому виданню «Моя Друга світова: роман-хроніка в голосах». У номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» відзначено видання «Євангеліє Бучацьке ХІІ-ХІІІ ст.», а у категорії «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» премію отримає видання «Шалахмонеси. Вірші для дітей».

Звання лауреатів премії будуть присвоєні: Миколі Жулинському і ТОВ «Видавниче підприємство «Ярославів Вал» за видання «Моя Друга світова: роман-хроніка в голосах»; Дмитру Степовику і державному спеціалізованому видавництву художньої літератури «Дніпро» за «Євангеліє Бучацьке ХІІ-ХІІІ ст.»; Григорію Фальковичу та ТОВ «Видавництво «Часопис» Дух і літера» за «Шалахмонеси. Вірші для дітей».

Щорічна премія Президента України «Українська книжка року» започаткована відповідно до указу глави держави від 2009 року з метою відзначення авторів, видавництв та видавничих організацій, які зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток вітчизняної видавничої справи.

На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх висунення на здобуття премії. Лауреатам виплачується грошова частина премії, розмір якої становить 100 тисяч гривень. При цьому 50 відсотків грошової частини премії виплачується авторові твору (співавторам у рівних частках, якщо інше не передбачено в угоді між ними), 50 відсотків - видавництву або видавничій організації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: