Стівен Кінг сказав, що зараз світ став подібним на один з його апокаліптичних романів

Стівен Кінг сказав, що зараз світ став подібним на один з його апокаліптичних романів
Стівен Кінг розповів, що його читачі відчувають себе так, наче світ перетворився в одну з його книг про пандемію

В романі «Протистояння» йдеться про пандемію, від якої загинули більшість людей на планеті

Американський письменник Стівен Кінг сказав, що люди зараз почувають себе, як в одному з його романів, зокрема, йдеться про твір «Протистояння» (англ. The Stand, 1978) – постапокаліптичний роман Стівена Кінга, який розповідає про пандемію, що вбила практично все населення світу, і про протистояння небагатьох вцілілих після її припинення.

В інтерв'ю NPR Стівен Кінг розповів, що його читачі  відчувають себе так, наче світ перетворився в одну з його книг про пандемію. «Мені дуже шкода», – зазначив письменник. Він додав, що намагається не порівнювати коронавірус з «супергрипом», описаним в його постапокаліптичному романі «Протистояння» . Письменник переконаний, що пандемія «мала статися, це було неминуче».

При цьому письменник поділився, що проводить час на самоізоляції з користю, приділяючи багато часу новій книзі. На його думку, письменство - хороший спосіб позбутися страху.

Зазначимо, у першій частині роману «Протистояння» розповідається про те, як із секретної лабораторії міністерства оборони США в результаті трагічної випадковості виривається на свободу небезпечний вірус — винятково заразний і летальний штам грипу, створений як біологічна зброя. Усі співробітники лабораторії гинуть, але одному з них – Чарльзу Дю Кемпіону (англ. Charles D. Campion) — вдається вивести себе та свою сім'ю за кордони штату. Він не підозрює, що є зараженим й інфікує всіх, з ким контактує, а ті, в свою чергу — всіх, з ким вони контактують. Армія намагається ізолювати заражену зону не цураючись розстрілів беззбройних людей, але ці зусилля пропадають марно — «супергрип», названий журналістами «Капітаном Шустриком», лавиноподібно розповсюджується країною і виходить з її межі. Лише 0,6 % людей не піддаються зараженню; усі зараженні вмирають. Кінг через призму декількох особистих трагедій описує розпад суспільства, вибухи насильства, неспроможність влади й армії зупинити пандемію і, зрештою, загибель практично всього людства. Гинуть і багато вцілілих, які не в силах змиритися з втратою коханих або будучи неспроможними вижити в новому світі, де про себе доводиться піклуватися самому.

Друга частина роману «На кордоні» (англ. On the Boarder), присвячена подорожі країною вцілілих (як персонажів першої частини роману, так і нових героїв), які поступово збираються в одну групу.

У третій частині, яка називається, «Протистояння» обидва табори дізнаються про існування один одного й усвідомлюють, що загрозою для виживання є той «другий» табір. Таким чином «добро» протиставляється «злу».

Нагадаємо, станом на ранок 13 квітня, 1 млн 850 тис. 220 осіб в світі захворіли коронавірусною інфекцією Covid-19, одужали 431 629, померли 114 215 людей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: