У Держкіно назвали спеціальності, яких найбільше бракує українській кіноіндустрії

У Держкіно назвали спеціальності, яких найбільше бракує українській кіноіндустрії

Для створення фільму потрібні десятки спеціалістів, зокрема, каскадери, спеціалісти з комп’ютерної графіки, майстри зі світла, режисери-постановники, помічники режисерів, помічники операторів

В українській кіноіндустрії дефіцит майже всіх фахівців, крім акторів

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що через зростання кіновиробництва в Україні не вистачає режисерів, операторів, сценаристів та інших фахівців. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Іллєнка, для створення фільму потрібні десятки спеціалістів, яких не випускають наші навчальні заклади.

«Тому наразі існує інфляція гонорарів, викликана відсутністю достатньої кількості кадрів. Відповідно, ті досвідчені фахівці, яких ми маємо, починають збільшувати вимоги фінансового характеру. Оскільки вони вже можуть вибирати, на кого працювати. Це призводить до зростання собівартості виробництва фільмів», - зазначив голова Держкіно.

Як зазначає Іллєнко, мова йде не про акторів, а, зокрема, про каскадерів, спеціалістів з комп’ютерної графіки, гафери (раніше, в радянські часи, їх називали бригадир-освітлювач, майстер зі світла).

«У нас вчать режисерів-постановників, але не менше нам потрібні другі режисери, другі оператори, піротехніки і так далі. Усіх людей, які працюють у даних напрямках, зараз вчить майданчик, а це неправильно», - наголошує Іллєнко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: