Український фільм отримав три нагороди в Трієсті

Український фільм отримав три нагороди в Трієсті
На виробництво фільму про творчість комунальників  держава витратила понад мільйон гривень

Стрічка виборола три з чотирьох нагород секції «Last Stop Trieste»

Документальна стрічка «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» режисерки Надії Парфан отримала три нагороди індустріальної секції Міжнародного кінофестивалю в італійському Трієсті.

Фільм, створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, нагородили грошовими призами на сервіси, необхідні для постпродукції фільму: 

Film Center Serbia LST Award  – 2500 євро,

HBO EUROPE Award –1000 євро,

FLOW Post Production Award.

Творців фільму привітав присутній на копродукційному форумі  When East Meets West голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

За словами Іллєнка, український фільм виборов три з чотирьох нагород секції «Last Stop Trieste», і це неймовірний успіх для картини, що тільки розпочинає своє фестивальне життя».

Нагадуємо, що індустріальна секція «Last Stop Trieste» Міжнародного кінофестивалю в Трієсті відбулася цьогоріч уп’яте. До участі в ній було відібрано п’ять фільмів з усього світу, що ще не мали міжнародної прем’єри.

Продюсер фільму Ілля Гладштейн сказав, що не очікував такого визнання проекту і «досі перебуває під враженням від цього джекпоту».

Проект фільму став одним із переможців 10 конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку - 1 млн 69 тис. грн, при загальній вартості виробництв 1 млн 169 тис. грн.

Крім того, створенню фільму сприяли телеканал «Настоящее Время» та Львівська кінокомісія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: