В уряді запропонували змінити дату святкування Дня батька

В уряді запропонували змінити дату святкування Дня батька

У понад 80 країнах світу святкують День батька третьої неділі червня

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе запропонувала змінити дату святкування Дня батька в Україні на третю неділю червня.

Про це повідомляє «Урядовий портал».

«Чому нам потрібне таке свято? Це знову ж таки про рівність, про залученість і міцну сім'ю, де обоє батьків беруть однакову участь у житті дітей. Я не знаю країни, де було би більше душевних і вдячних пісень про матір, де б образ матері був так глибоко осмислений у класичній літературі й фольклорі, як в Україні. Це, безперечно, добре. Але на цьому тлі незаслужено недооціненим залишається тато. Це неправильно. Неправильно не лише з міркувань моралі й елементарної вдячності, а й тому, що в суспільній свідомості відповідальність за виховання дітей покладається тільки на жінок, закріплюючи хибні стереотипи«, – заявила посадовиця.

За її словами, відзначення Дня батька буде гарним приводом не лише подякувати татусям за турботу, а й нагадати деяким з них про обов'язки батьківства.

«На моє глибоке переконання, доречніше відзначати День батька третьої неділі червня, саме тоді, коли його святкують у понад 80 країнах світу. Сподіваюся, найближчим часом ми зважимо всі аргументи, відпрацюємо це питання і прийдемо до єдиного знаменника», – наголосила віце-прем’єр-міністр.

Зазначимо, що зараз Україна відзначає день батька в третю неділю вересня.

Особливо цікавими є документи, які надзвичайно добре збереглися і добре читаються.

«Це оригінальні документи - роздрукована переписка провідників. Зверніть увагу на звернення: «Друже Май!». Це, така собі, робоча переписка. Йому писав повстанець на псевдо «Артим». Датується вона 1947 роком.

Цікаво, що при перегляді архіву на документі виявили листочок та залишки ґрунту.

«Те, що листочки потрапили між папери, означає що архів був закопаний в землі. Згодом його викопали і переховали в бідон. Тобто, архів переховували принаймні два рази«, - сказав Забілий.

Окрім того, в архіві є низка документів радянського зразка: військові квитки, свідоцтво про народження, комсомольські квитки.

«Нашу увагу привернув один документ - комсомольський квиток із вкладеною у нього фотографією. На світлині чоловік у військовій радянській формі. Документ виданий на ім’я Богдана Площинського у лютому 1946 року. Потрібно пошукати це прізвище у списках комсомольців, які містяться у цьому архів», - розповів Забілий.

Наразі науковці проводять першочергові рятувальні роботи, аби не втратити цінну інформацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: