Ляшко розповів, яким буде тариф на меддопомогу при пологах у 2022 році

Ляшко розповів, яким буде тариф на меддопомогу при пологах у 2022 році
МОЗ встановив допомогу при народженні одним із пріоритетних напрямків фінансування
фото з відкритих джерел

Охорона материнства і дитинства є одним із пріоритетів діяльності українського уряду на 2022 рік

Тариф на допомогу при пологах у межах Програми медичних гарантій у 2022 році становитиме 15 101 грн. Про це у Facebook повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, який разом зі своїм заступником Олексієм Яременком відвідав приватний пологовий будинок.

Глава МОЗ відвідав пологовий будинок/ фото: facebook/viktor.liashkoГлава МОЗ відвідав пологовий будинок/ фото: facebook/viktor.liashko

«Дискутували та шукали відповідь на запитання, чому приватні пологові будинки не подаються на контрактування до Програми медичних гарантій за напрямком пологи. До речі, тариф на пологи в програмі медичних гарантій на 2022 рік становить 15 101 грн. Основна відповідь: приватним закладам, на відміну від комунальних, органи місцевого самоврядування не покривають витрати на утримання основних фондів, амортизацію дороговартісного медичного обладнання, енергоносії, комунальні послуги», – написав глава МОЗ.

Він додав, що охорона материнства і дитинства є одним із пріоритетів діяльності українського уряду на 2022 рік.

«До кінця року проведемо з цього питання колегію міністерства із залученням керівників перинатальних центрів», – зауважив Ляшко.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я України підписало меморандум для впровадження пілотного проєкту добровільного фармакологічного медичного страхування.

«Пілотний проєкт з фармакологічного страхування – це можливість зменшити фінансове навантаження на сімейний бюджет за рахунок добровільного медичного страхування», – зазначив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Нагадаємо, раніше МОЗ порахував, скільки грошей українці витрачають в аптеках.

Також ми повідомляли, що у 2020 році українці витратили 14 млрд грн на ліки без доведеної ефективності. Деякі з цих препаратів позиціонувалися як протидія Covid-19.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: