Перший хворий на коронавірус житомирянин виступив зі зверненням до міського голови

Перший хворий на коронавірус житомирянин виступив зі зверненням до міського голови
Перший хворий на коронавірус житомирянин звернувся до мера

«Щодо мене була розгорнута брудна кампанія істерії та ненависті», – сказав житомирянин

Перший житомирянин, у якого виявили коронавірус, виступив зі зверненням до міського голови Житомира Сергія Сухомлина та громадськості.

Заяву житомирянин Вадим оприлюднив у фейсбуці.

«Мене звати Вадим, я перший заражений коронавірусом житомирянин. З першого дня оголошення мого захворювання щодо мене була розгорнута брудна кампанія істерії та ненависті. Перший оголошений факт про мене був неправильний: мені не 56 років, як було оголошено, а 49 років. У ЗМІ та соцмережах почали розповсюджувати неправду про те, що я привіз у Житомир з Австрії туристичну групу у складі 34 осіб, яких вночі випустив у рідному місті, і вони як зомбі розповсюджують інфекцію в місті. Сьогодні вже пройшло п’ять днів з часу, відколи ви про це заявили. Хочу запитати, чи виявлені ці люди. Ви сказали, що цим займається обласна поліція і СБУ. Невже наші спецслужби не могли встановити цих людей, то може їх і не було», – заявив Вадим.

Зі слів житомирянина, у місті та в країні загалом створена атмосфера страху і нетерпимості. «Люди, що ви робите, зупиніться. Подивіться на інші країни, згадайте, як у Китаї люди згуртувалися у боротьбі з цією бідою. Люди у світі стараються підтримати один одного, а у нас все навпаки – варто чхнути у громадському транспорті і на тебе спрямовують суворі погляди. В Україні негативно ставляться до  людей, які повертаються додому, мовляв, залишайтесь, де були», – закликає Вадим.

Житомирянин  пропонує  у цю важку хвилину простягнути  руку міському голові Житомира Сергію Сухомлину. 

«Зізнайтесь, що вас неправильно інформували, ви багато працювали і могли допустити помилку. Давайте заспокоїмо житомирян, – відомо, що нас було троє: я, мій товариш Максим і його 11-річний син. Ми самоізолювалися відразу після прильоту в Україну. Перестаньте повторювати «мантру» про понад 30 осіб. Якщо ви визнаєте помилку, обіцяю не подавати на вас до суду за наклеп», – закликає Вадим.

Нагадаємо, у 19 березня у Житомирі зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом COVID-19.

Мер Житомира Сергій Сухомлин розповів виданню Житомир.info, що мешканець Житомира, у якого 19 березня виявили COVID-19, працює у турфірмі й закордоном перебував разом із групою туристів, а не з сином, як повідомляв раніше.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: