Учені розповіли, як визначити по очах схильність до ранньої смерті

Учені розповіли, як визначити по очах схильність до ранньої смерті
Сітківка очей починає старіти передчасно
фото з відкритих джерел

Передчасне старіння сітківки ока є ознакою короткого життя

Учені з Китаю та Австралії провели дослідження і назвали ознаку, що дозволяє визначити, наскільки людина схильна до ранньої смерті. Висновки досліджень було опубліковано у Британському журналі офтальмології, повідомляє «Медик Форум».

Експерти з'ясували, що якщо сітківка очей починає старіти передчасно, це може бути сигналом короткого життя людини загалом, а також ранньої смерті. Дослідники протягом 11 років спостерігали за станом сітківки 36 тис. осіб віком від 40 до 69 років. За цей час померла 1871 людина. Найчастіше причиною смерті був рак. Дослідження показало, що в померлих людей було виявлено «швидко старіючу» сітківку – її стан не відповідав їхньому біологічному віку.

Вчені пояснили, що такі проблеми сітківки виникають у зв'язку з пошкодженням її нервів, а також кровоносних судин. Такі наслідки можуть бути викликані низкою факторів, наприклад гіпертонією, високим рівнем цукру і холестерину в крові, неправильним харчуванням або ожирінням. У такому разі нездорова форма сітківки є ознакою видимих проблем зі здоров'ям.

«Якщо сітківка людини на рік старша за її фактичний вік, ризик смерті з будь-якої причини зростає на два відсотки. Велика різниця між віком сітківки людини та її фактичним віком означає підвищення такого ризику від 49% до 67%», – підсумували фахівці.

Нагадаємо, лікар-дієтолог, професор медицини Каліфорнійського університету Чжоапіна Лі назвала фрукти, які допомагають знизити рівень холестерину природним чином та підтримують здоров'я серця.

До слова, експерти з компанії Eachnight.com розкрили секрети гарного сну, які використовуються британською королевою Єлизаветою II.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: