Кримський художник облив будівлю окупаційної адміністрації жовто-блакитною фарбою

Кримський художник облив будівлю окупаційної адміністрації жовто-блакитною фарбою
Будівля адміністрації Євпаторії після акції Богдана Зізи
фото: телеграм-канал «Кримський вітер»

В окупованому Криму облили жовтою та блакитною фарбою будівлю адміністрації. Інцидент трапився у ніч на 16 травня в місті Євпаторія. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, кримські партизани вказали «російським загарбникам на те, що їм слід швидше залишати окупований ними півострів».

Згодом стало відомо, що цей кримський партизан – 27-річний художник-акціоніст Богдан Зіза. Так Зіза виступив проти російської агресії щодо України. Його не змогли затримати одразу, але потім вирахували на камерах спостереження.

Богдан Зіза. Фото зі сторінки митця в інстаграм Богдан Зіза. Фото зі сторінки митця в інстаграм

Того ж дня правоохоронці поширили через кримські ЗМІ та телеграм-канали відео, на якому Зіза визнав, що провів акцію в Євпаторії, вибачився за неї і сказав, що готовий нести покарання – «викупити свою провину непосильною працею».

З моменту затримання друзі та правозахисники намагаються знайти Зізу, проте де він невідомо. На сайті Євпаторійського міського суду інформації про арешт або розгляд адміністративної справи щодо Зізи немає.

23 лютого, за день до початку повномасштабного вторгнення Росії, Зіза опублікував у своїх соцмережах антивоєнний вірш свого авторства, який він начитав на камеру.

Зіза, за словами його друга, нікому не повідомив про намір провести акцію.

«Богдан вийшов із мережі о третій годині ночі, припинив спілкування з усіма ще до події. Дізнався я про акцію з телеграм-каналу Євпаторії. Я вважаю, що Богдан має рацію у своїй позиції, але щодо самого вчинку, я не знаю, як про нього думати. Наскільки я знаю, Богдан уперше в житті вирішив вийти із протестною акцією. Раніше він про подібне не говорив, гадаю, це був спонтанний вчинок», - розповів друг художника, який просив ЗМІ не називати його ім'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: