Кучма: Вибори на Донбасі загрожують Мінському процесу

Кучма: Вибори на Донбасі загрожують Мінському процесу
Леонід Кучма

Вибори ватажків та «депутатів» так званих республік на Донбасі ставлять під загрозу Мінський процес, заявив представник України на переговорах Леонід Кучма

Другий президент України, представник країни в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма вважає, що рішення про проведення так званих виборів донецькими та луганськими проросійськими сепаратистами може поставити під загрозу Мінський процес.

«Це рішення повністю суперечить Мінським угодам. Це дуже серйозний крок, який може поставити хрест на Мінському процесі», - сказав він у п'ятницю, 7 вересня.

На думку Кучми, це рішення не могло бути ухвалено без узгодження з російською стороною. За його словами, ця постанова «не в інтересах України, не в інтересах Росії, не в інтересах тих, хто бере участь у Мінському процесі». Тому Кучма сподівається, що рішення про проведення виборів може бути переглянуто. «Є ще час, як швидко хвалили, так швидко можна і скасувати його», - сказав він.

Раніше стало відомо, що «депутати» так званих рад сепаратистських утворень на Донбасі ухвалили постанову про проведення 11 листопада виборів своїх ватажків та «депутатів». Крім того, донецькі сепаратисти достроково зняли повноваження з екс-ватажка «ДНР» Олександра Захарченка у зв'язку з його загибеллю. Новим виконувачем обов'язків «глави» до проведення виборів призначено представника донецьких сепаратистів на переговорах у Мінську Дениса Пушиліна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: