На Херсонщині чоловік намагався продати гранату перехожим

На Херсонщині чоловік намагався продати гранату перехожим
Вилучену гранату направили на дослідження

Затриманий розповів поліції, що знайшов гранату у лісі

Поліцейські у Херсонській області затримали раніше судимого чоловіка, який намагався продати перехожим гранату РГД-5 із запалом. Про це повідомив відділ комунікації поліції Херсонської області.

«В Олешківське відділення поліції звернувся місцевий житель. Чоловік розповів, що до нього на вулиці підійшов невідомий та пропонував купити предмет, схожий на гранату РГД-5. Він запам’ятав прикмети продавця та одразу повідомив у поліцію. Протягом години працівники сектора реагування Олешківського відділення поліції затримали підозрюваного», - зазначили у відділі комунікації.

Як зазначили у відомстві, підозрюваним виявився 39-річний місцевий житель, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини та крадіжки. Під час огляду у нього вилучили предмет, схожий на гранату РГД-5 із запалом. Чоловік пояснив, що боєприпас нібито знайшов у лісі та планував його продати.

При цьому в поліції уточнили, що вилучену гранату направили на дослідження, чоловіка ж затримали в порядку ст. 208 КПК України. Кримінальне провадження відкрили за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» (карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років).

Нагадаємо, колишнього радника міського голови затримали на Сумщині за підозрою в незаконному зберіганні гранати Ф-1 та організації злочину із застосуванням гранати РГД-5 стосовно депутата Конотопської міської ради.

У столичному регіоні орудувало організоване угруповання, що налагодило нелегальний бізнес із виробництва набоїв і травматичної зброї, а також її перероблення під бойову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: