На Херсонщині викрили сепаратистку, яка поширювала фейки про коронавірус

На Херсонщині викрили сепаратистку, яка поширювала фейки про коронавірус
Сепаратистка в інтернет-спільнотах, крім фейків про коронавірус, розміщувала заклики до повалення конституційного ладу, пропагувала ідею створення, так званої, НоворосіїЮ - СБУ

Жінка підтримувала контакти з бойовиками «Л/ДНР» та адмініструвала кілька спільнот із загальною кількістю майже 100 тисяч підписників в одній із заборонених соціальних мереж, - СБУ

Служба безпеки України викрила у Херсонській області інтернет-пропагандистку, яка поширювала фейки про COVID-19, сприяла дестабілізації суспільної обстановки в регіоні та нагнітанню паніки серед населення. Про це йдеться на сайті відомства.

Зазначається, що жителька Берислава адмініструвала кілька спільнот із загальною кількістю майже 100 тисяч підписників в одній із заборонених соціальних мереж.

«Попередньо встановлено, що жінка підтримувала контакти з бойовиками «Л/ДНР» та координує свою діяльність з адміністраторами інших сепаратистських груп. У спільнотах вона періодично розміщувала заклики до повалення конституційного ладу, пропагувала ідею створення, так званої, Новоросії», - повідомили у СБУ.

.jpg_231

Як повідомлялося, СБУ за останні дні викрила 38 поширювачів фейків про коронавірус.

Нагадаємо, СБУ дала антивірусні поради (Графіка).

До відома, в Україні підтвердили 97 випадків захворювання на коронавірус. 

За минулу добу в Україні зареєстрували 11 нових випадків коронавірусної інфекції, з них 10 – на Київщині і один в Тернопільській області. В Чернівецькій області виявили 13 нових хворих на коронавірус. Це здебільшого люди, які контактували із раніше виявленими хворими.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: