На Львівщині підірвали польський автобус. Влада засудила дії нападників

На Львівщині підірвали польський автобус. Влада засудила дії нападників

Невідомі пошкодили автобус невідомим вибуховим пристроєм

Правоохоронці встановлюють обставини пошкодження автобуса у передмісті Львова. Про це інформує відділ комунікації поліції у Львівській області.

За його даними, зловмисники пошкодили автобус на стоянці біля одного із готелів. Повідомлення про пошкодження автобусу надійшло до Пустомитівського відділу поліції сьогодні, 10 грудня.

Інцидент трапився в одному із сіл Пустомитівського району, невідомі вночі пошкодили припаркований автобус з номерами іноземної реєстрації.

Правоохоронці, які прибули на місце події встановили, що в ніч з 9 на 10 грудня, невідомі пошкодили зовнішню обшивку багажного відділення та бокове скло автобуса MAN. Постраждалих внаслідок події немає.

Як уточнив координатор «Варти-1» Ігор Зінкевич, пошкодження автобуса відбулося шляхом підриву невідомого вибухового пристрою.

«Кільцева дорога на стоянці готелю «Панська Гора» невідомим вибуховим пристроєм пошкодили зовнішню обшивку та бокове скло автобуса марки МАN, польської реєстрації. В момент вибуху в автобусі не було нікого - потерпілих не має», - написав він у Facebook.

У свою чергу, міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін засудив інцидент, який він розцінив у якості провокації.

«Рішуче засуджую провокацію щодо польського автобуса, який знаходився на паркінгу неподалік Львова. Обійшлося без жертв!», - написав він у Twitter.

Голова МЗС розглядає інцидент як «настирливий» спосіб «розсварити нас з Польщею та зірвати візит президента Анджея Дуди».

«Зробимо все, щоб розслідувати цей інцидент. А провокаторам скажу - не вийде!», - додав міністр Клімкін.

Зазначимо, інцидент стався на фоні погіршення українсько-польських відносин. Зокрема, глава політичного кабінету МЗС Польщі Ян Парис заявив, що Україна потребує Польщі, а от Польща без України здатна собі зарадити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: