У Польщі відповіли Туску: поляки обійдуться і без незалежної України

У Польщі відповіли Туску: поляки обійдуться і без незалежної України

Україна потребує Польщі, а от Польща без України здатна собі зарадити. Про це заявив глава політичного кабінету МЗС Польщі Ян Парис, повідомляє RMF24.

«Мені хотілося б чітко сказати, що сильна і незалежна Україна важлива для Польщі, натомість неправда, що існування України є необхідною умовою існування вільної Польщі», - заявив він.

«Після виходу Британії з ЄС Польща буде п’ятою державою в ЄС, Польща входить в НАТО, є головною державою східного флангу і буде існувати незалежно від того, що діється в Україні, чи там ситуація краща, чи гірша», - сказав дипломат.

Він наголосив, що твердження про Україну як умову існування Польщі неправдиве.

Ян Парис також закинув українцям фальшування історії і переслідування польської меншини. За його словами, українські урядовці мають неправильне бачення Польщі, оскільки черпають його з «Газети Виборчої».

«Поки так буде, поти вони й помилятимуться. Вони вважають, що Варшава слабка, ізольована і потребує України. Неправда. Це Україна потребує Польщі. Польща без України цілком собі зарадить», - заявив дипломат.

Нагадаємо, голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що під час конфліктів з Україною не може бути безпечної Польщі, адже її благополуччя залежить від незалежних сусідів.

Раніше Туск уже реагував на погіршення відносин України і Польщі.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда відвідає Україну в середу, 13 грудня 2017 року.

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: