На Закарпатті через паводок відселені 146 людей

На Закарпатті через паводок відселені 146 людей

Підтоплень житлових будинків на Закарпатті не зафіксовано

У Закарпатській області через паводок, який спричинений сильними опадами у Ужгородському, Виноградівському, Воловецькому, Іршавському, Тячівському районах відбуваються підтоплення дворогосподарств та сільгоспугідь. Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, підтоплені 803 дворогосподарств (самовільна забудова в низинах та зонах можливого підтоплення), 66 - підвальних приміщень, 1 987 га – сільгоспугідь, 7 - ділянок автомобільних доріг загальною протяжністю 1 470 м (висота водяного покрову 10-20 см), частково пошкоджено 2 – мостові переправи місцевого значення.

Підтоплень житлових будинків не зафіксовано. Постраждалих немає.

Силами ДСНС у взаємодії зі службами цивільного захисту області організовано:

тимчасове відселення 146 мешканців у с. Вільхівка Іршавського району із 40 житлових будинків (розселені по родичах);

укріплення дамб в с.Вільхівка та с. В.Ком’яти загальною довжиною понад 200 м;

відкачку води з домогосподарств – близько 26 тис. м.куб. води;

обї’зди ускладнених 7 ділянок автомобільних доріг.

Для проведення аварійно-рятувальних та протипаводкових робіт залучено 540 чоловік та 73 одиниць техніки, з них: від ДСНС 132 чоловік особового складу та 26 одиниць техніки (у тому числі 10 мотопомп); від управління водного господарства 400 працівників та 44 одиниці техніки (у тому числі 24 насосні станції великої потужності), від Національної поліції 8 чоловік особового складу і 3 одиниць техніки.

На території Закарпатської області паводкова ситуація у верхніх течіях річок Латориця, Тиса, Стара стабілізувалася. За прогнозами Гідрометеорологічного центру 17-18 грудня в Ужгородському, Мукачівському, Тячівському, Хустському, Виноградівському, Іршавському районах очікується проходження максимальних рівнів води без катастрофічних наслідків.

Ситуація перебуває на контролі ДСНС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: