НАБУ перевірить керівництво державної компанії Центренерго, - джерело

НАБУ перевірить керівництво державної компанії Центренерго, - джерело

Керівник державної компанії планує виплатити собі суттєві новорічні бонуси?

Національне антикорупційне бюро перевірить законність нарахування багатомільйонних бонусів і завищених зарплат керівництвом державної компанії «Центренерго».

За даними джерела в «Центренерго», керівник державної компанії Олег Коземко призначив собі і найближчому оточенню більше 10 млн грн зарплатних і бонусних нарахувань напередодні новорічних свят.

Для виплати бонусів зарезервовані кошти на рахунку держкомпанії. «Олег Коземко зупинив поставки американського вугілля, обґрунтовуючи це відсутністю грошей через проблеми з регулятором НКРЕКП, але це не завадила йому нарахувати собі і найближчому оточенню багатомільйонні бонуси. Залишки зарезервованого американською стороною вугілля законтрактувала корпорація ДТЕК», - зазначило джерело.

У законі про державні компанії не прописаний механізм нарахування річних бонусів, завдяки чому керівники компанії це роблять на свій розсуд. У випадку з «Центренерго», це робиться за рахунок поставок необхідного для генерації електроенергії вугілля.

«Договори з американською стороною не фіксують обсяг, який «Центренерго» зобов'язане вибрати, фактично під кожен корабель робилася нова угода. У момент переговорів декларувався обсяг близько двох мільйонів тонн, в дійсності було вибрано трохи більше 10%. Незважаючи на демарш керівництва «Центренерго», американське вугілля все ж приїде в Україну, але вже на станції ДТЕК», - відзначило джерело.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: