Паводок на Закарпатті: підтоплені 803 домогосподарства

Паводок на Закарпатті: підтоплені 803 домогосподарства

Загалом на Закарпатті залишаються підтопленими 1 987 га сільгоспугідь

Через ускладнення погодних умов на Закарпатті розвинувся паводок, який призвів до підтоплення значної території. Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

За її даними, на території області залишаються підтопленими 1 987 га сільгоспугідь, 803 домогосподарств, 49 підвальних приміщень та 6 ділянок автомобільних доріг протяжністю 1 270 м у п’яти районах області.

Сталося часткове руйнування двох мостових переправ у с. Крушниця Іршавського району та с. Котельниця Воловецького району. Підтоплень житлових будинків не зафіксовано.

Силами ДСНС проведено тимчасову евакуацію 146 мешканців с. Вільхівка Іршавського району. Проводиться укріплення дамб та нарощування штучного обвалування, відкачування води. Для проведення протипаводкових та відновлювальних робіт залучено 532 чоловік та 57 одиниць техніки в тому числі від ДСНС — 124 чоловік особового складу та 30 одиниць техніки.

На території Закарпатської області спостерігається хмарна погода, помірний дощ. Температура повітря 0-5 градусів тепла. Максимальні значення рівнів прогнозується 17 грудня в середніх та нижніх течіях річок Боржава, Латориця, Стара. Залишається загроза зсувів. За прогнозами Гідрометеорологічного центру катастрофічного паводку на території області не прогнозується. На даний час у верхів'ях річок розвиток паводку призупинився.

Як повідомлялося, внаслідок інтенсивних дощів, що з невеликими перервами йдуть на Закарпатті вже тиждень, вода в основних водних артеріях різко піднялася, область накрила третя паводкова хвиля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: