Ситуація в АТО: ворог стріляє з танка, військові не виключають збільшення провокацій

Ситуація в АТО: ворог стріляє з танка, військові не виключають збільшення провокацій
Український військовий
Фото: Міноборони України

З початку доби російсько-окупаційні війська 10 разів порушили перемир’я

Ситуація у районі проведення АТО залишається напруженою. Проросійські незаконні збройні формування продовжують порушувати перемир’я, застосовуючи, окрім стрілецької зброї, міномети та танкове озброєння. Про це повідомляє прес-центр Штабу АТО.

За його даними, на Луганському напрямку ворог зі 120-мм мінометів двічі впродовж дня бив по укріпленнях сил АТО біля Троїцького, випустивши загалом 14 мін. Із озброєння БМП обстрілювали оборонців Луганського та Зайцевого, а з гранатомету – захисників Жовтого.

На Донецькому напрямку уже декілька днів поспіль епіцентром нестабільності залишається Приазов’я. Протягом дня по наших позиціях поблизу Водяного противник неодноразово вів вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 120-мм та озброєння танка. Також 6 розривів 120-тих мін зафіксовано неподалік Опитного.

Протягом найближчої доби не виключене збільшення кількості ворожих провокацій з озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Пов’язано це із завтрашнім днем російських ракетних військ і артилерії.

Загалом, від опівночі, російсько-окупаційні війська 10 разів порушили перемир’я. У половині випадків сили АТО давали ворогу адекватну відповідь.

Нагадаємо, вчора на луганському напрямку 22 міни калібру 120 мм противник випустив по позиціях сил АТО біля Залізного, ще 3 міни 82-го калібру – у районі Кримського. 

За минулу добу на Донбасі загинув один український військовослужбовець.

До слова, українська сторона сподівається на позитивний результат в питанні обміну заручниками до Нового року. В ОРДЛО підтвердили наявність у себе 88 осіб зі 157, запитуваних офіційним Києвом.

Ватажок «ДНР» Захарченко доручив підготуватися до обміну полоненими з Україною.

Читайте також матеріал «Главкома» Капелан Костянтин Холодов: Священик іде на війну, щоб людина не оскотинилася

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: