«Суд» у Криму відхилив апеляції ще двох моряків: командирів «Яни Капу» та «Нікополя»

«Суд» у Криму відхилив апеляції ще двох моряків: командирів «Яни Капу» та «Нікополя»
Адвокат Еміль Курбедінов заявив, що він звертатиметься до Європейського суду з прав людини

Це вже 17 відхилена апеляція на рішення про утримання від вартою українських моряків, захоплених Росією

Суд в окупованому Криму відхилив апеляційні скарги на рішення щодо утримання під вартою ще двох українських моряків, захоплених Росією у Керченській протоці, — командира буксиру «Яни Капу» Олега Мельничука та командира катера «Нікополь» Богдана Небилиці. Про це написав на своїй сторінці у Facebook адвокат Небилиці Еміль Курбедінов.

Як і у випадку з іншими моряками, суд перерахував кількість днів під вартою та зменшив термін на один день (через технічну помилку суду першої інстанції). Відтак Мельничук і Небилиця перебуватимуть під вартою до 24 січня.

Адвокат Небилиці Еміль Курбедінов заявив, що він звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Обидва командири доєднувалися до засідання через відеозв'язок з московського СІЗО «Лефортово».

Це вже 17 відхилена апеляція на рішення про утримання від вартою українських моряків, захоплених Росією.

25 грудня, так званий, Верховний суд Криму відхилив апеляції на арешти 5-х моряків: мічмана Андрія Шевченка, старшого матроса катера «Нікополь» В’ячеслава Зінченка, капітана третього рангу Володимира Лісового, співробітника СБУ Андрія Драча, а також матроса Сергія Чуліби.

24 грудня суд анексованого Криму залишив під вартою члена екіпажу катера «Нікополь» Владислава Костишина. Напередодні аналогічні рішення ухвалили щодо дев'ятьох інших українських моряків.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських корабля в Керченській протоці, на борту яких були 24 моряки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: