У Харківській області 44 учням діагностували інфекційні захворювання

У Харківській області 44 учням діагностували інфекційні захворювання

Діти заразилися різними інфекціями

У Борівському районі Харківської області 44 учням діагностували інфекційні захворювання. Про це повідомляє прокуратура області.

«Борівський відділ Ізюмської місцевої прокуратури розпочав кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей (ч. 1 ст. 137 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За словами начальника відділу прокуратури області Валерія Лялюка, в одній із загально-освітніх шкіл Борівського району області сталося інфекційне захворювання учнів.

«29 березня поточного року до сільської амбулаторії звернулося 16 учнів зі скаргами на погане самопочуття. Дітям було поставлено попередній діагноз «рото-вірусна інфекція» та призначено амбулаторне лікування. Наступного дня, 30 березня, до школи не з’явилося 44 учні. Після обстеження лікарями районної центральної лікарні разом із спеціалістами Обласної інфекційної лікарні 40 дітям було поставлено діагноз – «рото-вірусна інфекція», 4 – «кишкова інфекція», – повідомив Лялюк.

Крім того, з такими ж скаргами до Борівської центральної лікарні звернулася і співробітниця навчального закладу.

Наразі діти проходять амбулаторне лікування та знаходяться у задовільному стані. Жінку шпиталізовано.

Розслідування триває. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у дитячому садку міста Збараж Тернопільської області зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: