У Європейському суді прийняли заяву України щодо захоплених Росією моряків

У Європейському суді прийняли заяву України щодо захоплених Росією моряків
7 січня Україна направила в ЄСПЛ повноцінну заяву проти Росії з вимогою визнати незаконним арешт українських моряків

«Український уряд подав заяву у належній формі у справі Україна проти Росії 7 січня 2019 року», – повідомили в ЄСПЛ

У Європейському суді з прав людини підтвердили, що отримали від України заяву у «належній формі» щодо моряків, захоплених біля Керченської протоки російськими прикордонниками. Про це повідомили у ЄСПЛ.

«Ми можемо підтвердити, що український уряд подав заяву у належній формі у справі Україна проти Росії (VIII) (заява № 55855/18) учора, 7 січня 2019 року», – повідомили в Європейському суді.

У ЄСПЛ також підтвердили, що заява українського уряду стосується «військово-морського інциденту, що відбувся у Керченській протоці минулого року, що призвело до захоплення трьох українських військово-морських суден та їх екіпажів».

Як повідомлялося, 7 січня уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина повідомив, що Україна направила в Європейський суд з прав людини повноцінну заяву проти Росії з вимогою визнати незаконним арешт наших моряків, які 25 листопада були захоплені Росією в районі Керченської протоки.

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів «Бердянськ», «Нікополь» і буксира «Яни Капу», що здійснювали морський перехід з Одеси до Маріуполя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: