У Кременчуці побилися поліцейські та активісти «Нацкорпусу»

У Кременчуці побилися поліцейські та активісти «Нацкорпусу»
Акція в Кременчуці 16 грудня
Фото: kg.ua

Бійка відбулася практично по завершенню акції протесту

У Кременчуці Полтавської області між поліцейськими і активістами партії «Національний корпус» сталася бійка. Як передає УНІАН, сьогодні вранці активісти «Нацкорпуса» прийшли пікетувати кафе на бульварі Пушкіна, яке, на їхню думку, незаконно побудоване на території скверу.

Кілька десятків активістів, в основному в масках, спробували обмалювати фасад будівлі і наклеїти на нього плакати. Поліцейські перешкоджали їм і заявили, що такі дії незаконні.

Спочатку акція проходила практично без сутичок. Хоч то в одному місці, то в іншому виникали словесні перепалки, але силу і спецзасоби ніхто не застосовував.

Один з активістів заявив, що місцеві депутати хочуть узаконити кафе, побудоване в сквері, тому вони прийшли висловити протест проти таких намірів.

Активісти приклеїли на будівлю кафе кілька плакатів. Після цього вони запалили фаєри і вирішили піти. Однак з тильного боку кафе залишилися кілька осіб, які лаялися матом і всіляко провокували патрульних. Один з активістів застосував силу. В якийсь момент патрульні попросили їх припинити порушувати порядок, але у відповідь пролунали погрози. Патрульні вирішили затримати активіста. Тоді учасники пікету вирішили відбити свого товариша. З криками: «Наших забирають!» вони накинулися на патрульних. У відповідь поліцейські застосували спецзасоби - газові балончики. Почалася бійка. При цьому одного з активістів все ж затримали і відвезли до районного відділу поліції.

Активісти потім вирішили їхати пікетувати райвідділ. Орендар кафе Сергій Кулинич заявив, що заклад має всі необхідні документи і побудований законно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: