У Запоріжжі з’явилась пам’ятна дошка В’ячеславу Чорноволу

У Запоріжжі з’явилась пам’ятна дошка В’ячеславу Чорноволу

Ініціаторами відкриття меморіального знаку виступили місцеві представники Народного руху України

У Запоріжжі урочисто відкрили пам’ятну дошку дисиденту, лідеру Народного руху України В’ячеславу Чорноволу.

Дошка знаходиться на будівлі кінотеатру «Байда», де Чорновіл під час під час свого останнього візиту до міста зустрічався з місцевими представниками Народного руху і городянами. Ініціаторами відкриття меморіального знаку виступили місцеві представники Народного руху України.

Як розповіли присутні на заході учасники Народного руху, В’ячеслав Чорновіл неодноразово відвідував місто, а у 1990-1991 роках брав участь у низці знакових для національного руху подій, що відбувались у Запоріжжі.

У серпні 1990 року він долучився до святкування 500-річчя Запорізького козацтва, в якому взяли участь півмільйона людей. А у 1991 році В’ячеслав Чорновіл був присутній на другому фестивалі «Червона рута», що відбувався у Запоріжжі.

В’ячеслав Чорновіл – український політичний діяч, дисидент, журналіст, в 2000 році був удостоєний звання Герой України. У 1999 році трагічно загинув в автомобільній аварії. За офіційною версією, автомобіль В’ячеслава Чорновола 25 березня 1999 року врізався в «КамАЗ» із причепом. В’ячеслав Чорновіл і його водій Євген Павлов загинули на місці ДТП. Слідство упродовж років озвучує різні версії, але друзі і син загиблого Тарас Чорновіл переконані, що це було політичне вбивство.

Читайте також: Тернова ружа для В'ячеслава Чорновола

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: