Уряд підтримав ідею школяра — відтепер в українських школах компостуватимуть харчові відходи

Уряд підтримав ідею школяра — відтепер в українських школах компостуватимуть харчові відходи
Нікіта Шульга і Остап Семерак

Цього року 200 українських шкіл отримають можливість стати «екостейкхолдерами»

Мінприроди та Міносвіти сьогодні, 10 квітня, дають старт спільному всеукраїнському еко-освітньому проекту «Компола». Українські школи відтепер матимуть можливість компостувати харчові відходи. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«Я обіцяв юному екоактивісту Нікіті Шульзі, який прийшов до мене з цією ідеєю, що ми підтримаємо її. Компостування – це доступний і мало затратний механізм з органічної переробки харчових відходів, який має бути встановлений в усіх шкільних їдальнях», - сказав міністр.

За його словами, цього року 200 українських шкіл отримають можливість стати екостейкхолдерами і «задати тон» культури сталого споживання в навчальних закладах.

«Ви погоджуєтеся, що для наступного покоління вислів «Україна тоне у смітті» має звучати як закінчений факт минулого перехідного періоду розбудови екологічно успішної країни? Тому я звертаюся до представників бізнесу підтримати проект «Компола», який навчить наших дітей з малечку правильному поводженню зі сміттям», - говорить Семерак.

Міністр екології вважає проект «Компола» одним із важливих кроків до глобального запровадження в побуті українців сталого споживання.

Додається, що задум буде реалізовано за грантові кошти та завдяки підтримці ГО «Україна без сміття», команда якої вже не перший рік успішно бореться за очищення країни від сміття.

Щоб взяти участь у проекті, необхідно заповнити форму-реєстрацію. Збір заявок на участь триватиме до 24 квітня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: