В аеропорту Львова колапс. Драма з турецьким літаком спричинила масову затримку рейсів

В аеропорту Львова колапс. Драма з турецьким літаком спричинила масову затримку рейсів

В аеропорту Львова була оголошена аварійна тривога через літак TC-JVI авіакомпанії Turkish Airlines

Фото: jetphotos.com

В аеропорту Львова стався інцидент за участю літака

В Міжнародному аеропорту Львова літак викотився за межі злітно-посадкової смуги. Про це повідомила прес-служба аеропорту.

За її даними, інцидент стався 6 січня 2019 о 10:23.

Йдеться повітряне судно Boeing 737-800 з бортовими номером TC-JVI авіакомпанії Turkish Airlines. Воно здійснювало рейс за маршрутом Львів-Стамбул, при здійсненні розвороту на злітно-посадкову смугу в районі восьмої рульожної доріжки частково викотилось за межі ЗПС із наступною зупинкою.

Коефіцієнт зчеплення на момент здійснення вирулювання на смугу становив 0,26, вітер 330 градусів (по смузі) 7 м/с, що є достанім для здійснення вильоту, підкреслюється в повідомленні.

Аеропорт повідомив, що було оголошено аварійну тривогу та підрозділи АРК прибули на місце події.

Boeing 737-800 авіакомпанії Turkish Airlines в аеропорту ЛьвоваBoeing 737-800 авіакомпанії Turkish Airlines в аеропорту Львова

Жоден з 59 пасажирів та 6 членів екіпажу, які перебували на борту судна, в результаті інциденту не постраждали. Літак не зазнав значних пошкоджень.

Було здійснено заходи щодо висадки пасажирів з лайнера та доставки пасажирів в термінал «А». На даний час здійснюються заходи щодо евакуації судна зі смуги. Аеропорт докладає максимальних зусиль для відновлення роботи найближчим часом.

Станом на 13.35 в аеропорту Львова тривають затримки та скасування рейсів.

Нагадаємо, напередодні в аеропорту Львова імені Данила Галицького не змогли сісти принаймні два літаки. Відповідно до даних електронного табло аеропорту, йдеться про рейс W6 1295 з Катовіце авіакомпанії WizzAir та рейс LO 763 з Варшави авіакомпанії LOT.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: