Банкова анонсувала нові кадрові рішення через стан укриттів

Банкова анонсувала нові кадрові рішення через стан укриттів
До 30 червня мають відбутися всі кадрові, а також дисциплінарні рішення як на обласному, так і на районному рівнях
Фото: Олександр Камишін

Кулеба: «Притягнення винних до відповідальності, як і контроль стану укриттів, триватиме до кінця червня»

Звільнення й догани, які уряд схвалив 27 червня у зв’язку з неналежним станом укриттів, не стануть кінцем у цьому питанні. Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба.

Посадовець уточнив, що протягом вівторка також органи місцевого самоврядування звітували про кадрові й дисциплінарні рішення щодо своїх чиновників на тлі поганого стану бомбосховищ. Ідеться про міста Харків, Запоріжжя, Миколаїв і Херсон. 

«Це ще не всі рішення. Притягнення винних до відповідальності, як і контроль стану укриттів, триватиме до кінця червня», – наголосив Кулеба.

За його словами, до 30 червня мають відбутися всі кадрові, а також дисциплінарні рішення як на обласному рівні, так і на районному, в органах місцевого самоврядування.

«Ми будемо слідкувати за цим. І всі відповідальні особи, які мали понести відповідальність, обов’язково це зроблять», – акцентував заступник керівника Офісу президента.

Крім того, Кулеба розповів про продовження роботи уряду та місцевого самоврядування над облаштуванням укриттів. Він підкреслив, що для керівництва важливо, щоб люди були в безпеці, мали безперешкодний доступ до захисних споруд і чітко розуміли, де розташовані такі об’єкти та в якому вони стані. Відтак, Кабмін розглянув і питання надання сховищам статусу стратегічно важливих в Україні.

«Важливо, що тепер укриття – об'єкти стратегічного значення. Це означає, що за неналежний стан та закриті сховища буде посилена відповідальність посадових осіб. Також впроваджуються системні перевірки укриттів», – зауважив посадовець.

Нагадаємо, 27 червня Кабінет міністрів України ухвалив кілька кадрових розпоряджень. Зокрема, уряд підтримав проєкти розпоряджень президента України про звільнення Ратнікова Дмитра Геннадійовича з посади голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації і Павловського Сергія Анатолійовича з посади голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Як повідомлялося, у ніч на 1 червня  в результаті ворожої атаки на Київ у Деснянському районі столиці три людини загинули, серед загиблих одна дитина. Також десять осіб травмовано, з них одна дитина. Люди загинули через те, що не змогли потрапити у зачинене укриття. Після цього інциденту почалися масові перевірки стану бомбосховищ в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: