Бурбак: ЦВК треба якнайшвидше оновлювати

Бурбак: ЦВК треба якнайшвидше оновлювати

«Народний фронт» підтримує вимогу про представництво всіх фракцій і груп у складі нової ЦВК

«Народний фронт» зацікавлений в якнайшвидшому оновленні складу Центральної виборчої комісії і незволіканні з вирішенням цього питання. Про це під час Погоджувальної ради наголосив керівник фракції Максим Бурбак.

«Ми - за оновлення складу ЦВК, тому що до президентських, і потім парламентських, виборів маємо підійти вже з легітимним, працездатним Центрвиборчкомом. До того ж у нас «зависли» вибори у деяких ОТГ. Тому ще раз наголошую – склад ЦВК треба оновлювати. І не зволікати», - сказав Бурбак, якого цитує прес-служба політсили.

При цьому він зауважив: «Але ситуація, коли подання президента містить 14 кандидатів на 13 посад членів ЦВК, - щонайменше незрозуміла. Вийти з неї можна лише через нове подання президента - з тринадцятьма прізвищами на тринадцять вакансій».

Бурбак підкреслив, що «Народний фронт» підтримує  вимогу про представництво всіх фракцій і груп у складі нової ЦВК.

«Це відповідає принципам Парламентської асамблеї Ради Європи. І це необхідно зробити, щоби уникнути пропагандистських маніпуляцій, особливо в іноземних ЗМІ. Щоб потім з телеефірів ніхто не говорив, що вибори нелегітимні, недемократичні, бо проведені ЦВК, яка обрана в недемократичний і непрозорий спосіб», - наголосив він.

«Так, діюче виборче законодавство не передбачає такого квотного представництва, але й не забороняє його. Проте «Народний фронт» завжди стояв і стоятиме на засаді проведення вільних демократичних виборів. Щоб не було навіть натяків на можливість узурпації ЦВК в одних руках, однієї політичної сили», - підкреслив керівник фракції.

Під час виступу Бурбак також зазначив, що фракція підтримує пропозицію щодо внесення правки в закон про Антикорупційний суд про підсудність новому суду справ, спрямованих в інші суди до моменту створення Антикорупційного суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: