«Це шлях до поразки країни». Супрун розказала, як її заманили до Офісу президента на розмову

«Це шлях до поразки країни». Супрун розказала, як її заманили до Офісу президента на розмову
Уляна Супрун зізналася, що Андрій Єрмак запрошував її до Національної ради реформ

Супрун заявила, що Єрмак запрошував її в Нацраду реформ

Глава Офісу президента Андрій Єрмак 19 травня запрошував колишню в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун на зустріч, щоб запропонувати посаду в Національній раді реформ.

Про це Супрун повідомила у Facebook.

За її словами, на зустрічі був присутнім заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський, а голови комітету Михайла Саакашвілі не було.

«Під час зустрічі Єрмак озвучив бажання (своє і начебто президента також), аби я долучилася до Національної ради реформ. Моє питання про те, у якій ролі мене бачать (у складі самої Нацради, чи у Виконавчому комітеті, чи у складі робочої групи) було переадресовано до Олександра Ольшанського, який не міг чесно відповісти нічого конкретного, адже дізнався про тему зустрічі безпосередньо під час розмови», – розповіла Супрун.

Вона зазначила, що Єрмак та Ольшанський не змогли відповісти на запитання про плани реформ, про структуру, функціонал і повноваження Виконавчого комітету, а також про загрози дублювання повноважень уряду й міністерств, додала ексглава МОЗ.

За 10 хвилин розмови Єрмак відійшов на важливий телефонний дзвінок і вже не повернувся, зазначила Супрун.

«Склалося враження, що глава Офісу президента організував цю зустріч скоріше через чиєсь доручення і «для галочки«. Фактично в реальності не було ніякої пропозиції доєднатися до Нацради реформ. Виглядає так, що все було зроблено для того, щоб згодом можна було стверджувати, що Уляні Супрун пропонували, але вона не захотіла», – додала Супрун.

За її словами, сьогодні президент на пресконференції вкотре наговорив безліч дурні й брехні про медичну реформу та фантастики про нібито ефективну протидію Covid-19 урядом України.

«Це суперечить фактам і здоровому глузду. Зокрема, слова президента під час пресконференції суперечать тому, що мені озвучували Єрмак та Ольшанський на початку зустрічі про підтримку змін. Такий спосіб роботи і комунікації — це шлях до поразки не лише Володимира Зеленського, Андрія Єрмака та їхньої політичної сили. Це шлях до поразки всієї країни», – резюмувала Супрун.

Нагадаємо, 7 травня президент України Володимир Зеленський Саакашвілі призначив головою Виконавчого комітету Національної ради з питань реформ. До цього передбачалося, що він стане віце-прем'єром з питань реформ в уряді Дениса Шмигаля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: