Чи втримається Аваков на посаді. «Слуги народу» обговорять питання відставки міністра

Чи втримається Аваков на посаді. «Слуги народу» обговорять питання відставки міністра

Депутатська фракція політичної партії «Слуга народу» планує обговорити ймовірність відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Головним при оцінюванні ефективності керівництва МВС стане розслідуванні у справах щодо катування та зґвалтування жінки в Кагарлицькому відділенні поліції

Депутатська фракція політичної партії «Слуга народу» планує у понеділок, 1 червня, обговорити ймовірність відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» поінформував голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, член фракції Денис Монастирський.

«Відверто, позиції ще не сформовано – ми на фракції ще не обговорювали, в нас засідання відбудеться у понеділок ввечері, якраз після засідання профільного комітету. Ми, звичайно, це будемо обговорювати», – сказав депутат.

При цьому він підкреслив, що головним при оцінюванні ефективності керівництва Міністерства внутрішніх справ стане з’ясування того, наскільки швидким було сприяння в розслідуванні у справах щодо побиття і зґвалтування жінки в Кагарлицькому відділенні поліції та стрілянини у Броварах.

«Я прихильник того, що в цих випадках треба і причини, які призвели до цих випадків, і реакції відповідних органів на цю ситуацію. Тобто чи були факти приховування доказів за цими справами, наскільки було сприяння і яким швидким було розслідування. Я думаю, що це буде ключовим в оцінці й ефективності, в тому числі керівництва Національної поліції та профільного міністерства», – уточнив Монастирський.

Як повідомлялося, представники фракції «Голос» на погоджувальній раді у понеділок, 1 червня, планують вимагати звіту міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо злочинів, здійснених правоохоронцями, а також розпочнуть збір підписів за його відставку.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: