Епіфаній відповів на критику «Томос-туру»: не вважаю агітацією

Епіфаній відповів на критику «Томос-туру»: не вважаю агітацією
Білборд «Томос для України»
Фото: з відкритих джерел

Епіфаній розповів про борди з Порошенком

Православна церква України не бере участі в агітації за того чи іншого кандидата..

Про це заявив в інтерв’ю Радіо Свобода глава Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Раніше Епіфаній пообіцяв карати священників за участь в передвиборчій агітації.

«Ми як церква не маємо право агітувати за будь-якого з кандидатів, особливо з церковного амвону. Тому церква не буде брати участі в агітації за тих чи інших кандидатів у президенти. Тому що це суперечить церковним правилам і взагалі нашій чіткій позиції. І ми попередні рази на це звертали увагу навіть синодальним рішенням, що священнослужитель не має права цього робити», – сказав глава ПЦУ в ефірі «Суботнього інтерв’ю».

На запитання з приводу критики так званого «Томос-туру», як назвали робочі поїздки Україною президента Петра Порошенка разом із чільним священством ПЦУ з представленням томосу про канонічну автокефалію помісної української церкви, Епіфаній відповів, що це презентація Томосу вірянам і частина просвітницької роботи.

«Після отримання Томосу ми презентуємо це досягнення українському народові. Бо є багато інформації про те, ніби це не повна незалежність, це не автокефальна церква, ніби це залежність від Константинополя, ця церква є у складі Вселенської патріархії. Але ми ведемо певну просвітницьку роботу, засвідчуючи українцям те, що ми справді є автокефальною, незалежною православною церквою, і кожен повинен пересвідчитися, зокрема, побачивши томос», – додав Епіфаній.

Також він зауважив, що і президент, і депутати Верховної Ради зробили багато «задля того, щоб українське православ’я об’єдналося».

Окрім цього він сказав, що спільне зображення себе з Порошенком на біг-бордах не вважає агітацією, бо президент на той час іще не був кандидатом на посаду голови держави на другий термін.

«Але поки що Петро Олексійович тільки висунувся як кандидат у президенти. А до цього часу не був кандидатом. І він є президентом України», – сказав глава ПЦУ.

 До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: