Мінфін може очолити ексзаступник глави Адміністрації президента часів Порошенка

Мінфін може очолити ексзаступник глави Адміністрації президента часів Порошенка

Сергій Марченко у 2018-2019 роках обіймав посаду заступника голови Адміністрації президента. З 2016 до 2018 року працював заступником міністра фінансів

Наразі не відомо, чи вистачить в парламенті голосів за цю кандидатури

На посаду міністра фінансів розглядається кандидатура колишнього заступника глави Адміністрації президента України часів Петра Порошенка – Сергій Марченко.

Про це повідомляє УП.

Джерело видання у парламенті повідомило, що кандидатом на посаду міністра фінансів є колишній заступник глави Адміністрації президента, колишній заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

29 березня нардепи від фракції «Слуга народу» зустрічаються з кандидатами на посади міністрів охорони здоров’я Максимом Степановим, енергетики та вугільної промисловості Ольгою Буславець та фінансів Сергієм Марченком, який може замінити на цій посаді Ігоря Уманського.

Однак наразі не зрозуміло, чи вистачить у парламенті голосів за ці кандидатури.

Сергій Марченко у 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання номером 7 у списку партії «Українська Стратегія Гройсмана».
У 2018-2019 роках обіймав посаду заступника голови Адміністрації президента. З 2016 до 2018 року працював заступником міністра фінансів.
До того був експертом у Bendukidze Free Market Center та академічним директором спільної програми «KSE» та «GIZ» у 2015-2016 роках «Лідерство у державних фінансах».
На початку 2016 року очолював Координаційний центр забезпечення взаємодії з Кабінетом міністрів у Міністерстві охорони здоров’я та входив до складу колегії міністерства.
Брав участь у розробці Бюджетного кодексу, що був прийнятий у 2014 році. З 2011 року працював у Координаційному центрі з впровадження реформ при президентові України.
З 2002 року працював на різних посадах у Міністерстві фінансів, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності, Секретаріаті Кабінету міністрів.
Закінчив Академію Державної Податкової служби України за спеціальністю «управління державними фінансами». Кандидат економічних наук.

Як повідомлялося, стали відомі імена міністрів, яких Верховна Рада може затвердити на позачерговому засіданні.

Нагадаємо, депутати профільного комітету підтримали кандидатуру Буславець на посаду глави Міненерго.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: