Міноборони скорочує кількість військових посад

Міноборони скорочує кількість військових посад
Міністерство оборони України

Військові посади замінять цивільні

У Міністерстві оборони скоротять кількість військових посад в рамках реформи сфери безпеки. Про це повідомила прес-служба відомства.

Перший заступник голови Міноборони Іван Руснак 24 липня проінформував про прийняте міністром рішення залишити певну кількість військових посад, які узгоджені з керівниками департаментів та управлінь. Решта посад будуть цивільними.

«Для кожного військовослужбовця, чия посада стає цивільною, це питання вибору. Усі ви — професіонали. Ті, хто прийняв рішення залишитися на військовій службі, зможуть продовжити військову кар’єру в Генеральному штабі, інших органах управління, вищих військових навчальних закладах. У той же час, посади, які будуть трансформовані в цивільні, будуть пріоритетними для тих, хто прийняв рішення звільнитися з військової служби», - пояснив Руснак.

Зазначається, що Міністерство оборони України, здійснюючи функцію державного цивільного контролю над Збройними силами України, посилення зв’язків з Верховною Радою України і громадським суспільством, набуває статус цивільного. Зміни спрямовані, зокрема, на виконання основних завдань оборонної реформи Стратегічного оборонного бюлетеня.

Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада проголосувала за проект закону №8068 «Про національну безпеку».

Президент Петро Порошенко наголосив, що закон про національну безпеку буде планом співпраці України з країнами-членами НАТО. Також, за словами президента, сектор оборони і безпеки України, завдяки ухваленому закону, стане «більш прозорим, починаючи від фінансування і закінчуючи громадським контролем».

Читайте також матеріал «Главкома»: Війна і мир на 35 сторінках. Усі головні новації законопроекту про нацбезпеку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: