МВС: агітаційна продукція більшості кандидатів у президенти незаконна

МВС: агітаційна продукція більшості кандидатів у президенти незаконна

Поліція отримала звернення про розміщення агітаційних матеріалів на білбордах, оплачених не з рахунків виборчого фонду кандидатів

Більшість кандидатів у президенти України виготовляють і поширюють агітаційну продукцію незаконно.

Про це повідомив глава МВС України Арсен Аваков у facebook.

За його словами, правоохоронні органи отримали чесельні звернення про розміщення агітаційних матеріалів на білбордах і роздачу друкованої продукції, оплачених не з рахунків виборчого фонду зареєстрованого кандидата.

«Підкреслю: вся передвиборна агітація кандидата повинна бути оплачена зі спеціального рахунку виборчого фонду та мати чітку інформацію про тираж, фірму-виробника і прізвище відповідального за випуск. Якщо ці умови порушені – така агітаційна продукція має бути прибрана, а порушники покарані відповідно до закону», – написав Аваков.

Він підкреслив, що станом на вечір 18 січня ЦВК мала інформацією про відкриття рахунків виборчого фонду тільки двох кандидатів – Андрія Садового та Ігоря Шевченка.

«На жаль, сьогодні кожен з нас може спостерігати на вулицях міст білборди і сітілайти декількох кандидатів, розміщених з оплатою з інших джерел, а не з виборчого фонду кандидата. Адже, як я зазначив, фонди відкрили тільки двоє, а палітра рекламованих кандидатів - на вулицях, інтернеті, друкованій пресі – налічує більше десятка, – констатував міністр.

Аваков заявив, що це є «грубим порушенням Закону» і за фактом завершених перевірок – найближчим часом будуть винесені санкції і реагування по кожному з таких випадків. 

Нагадаємо, чергові вибори президента призначені на 31 березня 2019 року. Передвиборна кампанія почалася 31 грудня. З цього дня починається реєстрація потенційних кандидатів у ЦВК і передвиборна агітація. До 9 лютого 2019 року буде оголошений остаточний список претендентів на посаду глави держави.

 До вашої уваги: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: