«Прозорість забезпечена». Герасим’юк розповіла, як Нацрада працює в умовах карантину

«Прозорість забезпечена». Герасим’юк розповіла, як Нацрада працює в умовах карантину
Ольга Герасим'юк розповіла про роботу Нацради під час карантину

«Ми ухвалили спеціальне рішення, яке дозволяє проводити засідання Нацради онлайн», – Герасим’юк

Під час карантину в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення ефективно запровадили працю «з дому», – забезпечили мобільний документообіг, внутрішні чати для узгодження роботи апарату та постійних нарад членів між собою.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк, зазначивши, що сама їздить в офіс, бо має необхідність підписувати папери, підтримувати життєдіяльність регулятора, здійснювати свої адміністративні та інші функції.

«В офіс приїжджаємо по черзі, кожне управління визначило графік праці «офіс-дім» – встановили спеціальний режим, який дозволяє нам безперебійно виконувати всі функції. Звичайно, в Нацраді запроваджено режим карантину, і тимчасово ми не приймаємо відвідувачів-ліцензіатів та будь-кого, хто має справи з Нацрадою. Але для такої співпраці ми облаштували всі умови, аби ліцензіат міг подати заяву чи листа, які оперативно обробляються. Так само як і отримати необхідні документи. Для цього встановлені спеціальні скриньки, оголошено години, коли можна все подати чи отримати», – розповіла Ольга Герсим’юк.

Голова Нацради зазначила, що на одному із засідань було ухвалене спеціальне рішення щодо змін до регламенту роботи, яке дозволяє проводити засідання Нацради онлайн. «І в такому режимі ми вже одне засідання провели. Тимчасово припинили розгляд справ, які потребують присутності ліцензіата, тобто, наприклад, не розглядаємо питань, що стосуються накладання санкцій, скасовано вже два конкурси. Але прозорість проведення засідань нами забезпечена – його трансляція велася в YоuTube, і залишається в доступі й для усіх зацікавлених і для преси», – сказала Герасим’юк.

 

Ольга Герасим’юк – українська журналістка, ведуча телевізійних програм, телевізійний менеджер, народна депутатка України 5-го і 6-го скликань. Перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (2014–2020). Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, 22 квітня у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення обрали новий склад керівництва. Головою Нацради обрали Ольгу Герасим’юк.

В Україні продовжили карантин до 22 травня. Водночас Кабінет міністрів скасував низку обмежень, введених в Україні через епідемію коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: