Пілот-найманець із ПВК «Вагнер» встиг повоювати лише три дні (відео)

Пілот-найманець із ПВК «Вагнер» встиг повоювати лише три дні (відео)
На російських винищувачах вартістю понад $10 млн. літають також і інші найманці, а не кадрові льотчики ЗС РФ
фото ілюстративне

Загалом пілот робив по 1-2 бойових вильоти в день

Полонений льотчик-«вагнерівець» збитого під Світлодарськом Су-25 майор Андрій Федорчуков встиг повоювати лише три дні та був збитий українськими захисниками з ПЗРК «Ігла». Перший бойовий виліт рашист здійснив 14 червня, а вже 17-го опинився в полоні, повідомляє СБУ.

Тепер він розповідає СБУ про те, як скидав бомби на Україну. При цьому, намагається виправдовуватись і каже, що йшлося лише про «нанесення ударів по опорним пунктам, живої сили противника».

Однак коли побачив на відео результати ударів РФ по мирним населеним пунктам, самовпевненість окупанта кудись зникла і він «раптово» усвідомив, що це «не правильна, не потрібна війна».

Загалом пілот робив по 1-2 бойових вильоти в день.

Зізнається, що крім нього на російських винищувачах вартістю понад $10 млн. літають також і інші найманці, а не кадрові льотчики ЗС РФ.

Найманці отримують за роботу ставку від 200 тис. рублів на місяць і додаткові бонуси за кількість та «результативність» вильотів.

Основною метою свого перебування в Україні цей пілот вважав «задачу… по наданню допомоги республікам Донбасу», а бойові вильоти – «приватними завданнями».

Нагадаємо, у небі над Донеччиною українські захисники збили російський винищувач Су-25.

Як повідомлялося, пілотом російського літака Су-25, якого 18 червня воїни 72-ї бригади збили під Світлодарськом, є майор ВКС РФ Андрій Володимирович Федорчуков, який на допиті зізнався, що є найманцем приватної військової компанії «Вагнер», та бере участь у вбивстві українців за зарплату найманця – 205 тис. руб. на місяць.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: